Směs k dezinfekci vzduchu

Směs k dezinfekci vzduchu
  • Blog
  • Směs k dezinfekci vzduchu

Směs k dezinekci vzduchu

Myslím, že by se vám mohl hodit recept na jednoduchou směs éterických olejů, které mají antibakteriální účinky. Můžete si tak v období chřipkové epidemie pročistit svoji kancelář nebo domov od bacilů, které na nás číhají za každým rohem :-)

 

2 polévkové lžíce 70% alkoholu               

6 kapek EO červený tymián                     

6 kapek EO eukalyptus                            

5 kapek EO citrón

5 kapek EO tea tree

5 kapek EO rozmarýn     

 

Vlijte alkohol do lahve s rozprašovačem a poté přidejte éterické oleje a protřepte. Používejte v případě potřeby, kdy potřebujete vydezinfikovat Váš osobní prostor od baciů. 

POZOR! Směs je hořlavá, proto se vyhýbejte tepelným zdrojům!

 

Aromaterapeutické účinky jednotlivých silic:

Červený tymián:

- je protiinfekční, antibakteriální, protiplísňový, posiluje funkce celého organismu, protikřečový, na infekce v dýchacím a trávicím traktu

Eukalyptus:

- při infekcích dýchacích a močových cest, hlavní olej na odkašlávání, astma s nadměrnou tvorbou hlenu, záněty dutin, proti bakteriálním a kvasinkovým infekcím, revmatismu a svalovým bolestem, na chřipkové stavy, ničí choroboplodné zárodky.

Citrón:

- celkové pročištění organismu, čistí vlhké, horké a zahleněné, rozpouští usazeininy, ničí bakterie, odstraňuje městnání mízy, stimuluje a čistí lymfatický systém, čistí žaludek a střeva, játra, snižuje cholesterol, čistí a ředí krev, rozpouští hleny, osvěžuje, na svalovou únavu, na křečové žíly, podporuje imunitu.

Tea tree:

- nejsilnější přírodní antiseptikum, první volba na bakteriální infekce - přírodní antibiotikum, nachlazení, bronchititda, chřipka, kašel, astma, na katary, podporuje dýchání, odpuzuje hmyz, vši a neutralizuje, při bodnutí hmyzem, používá se při trhání a bolestech zubů, afty, na záněty v ústech a krvácení z dásní, revmatické bolesti a bolesti kloubů, svalové bolesti, antiseptikum první pomoci - říznutí, škrábnutí

Rozmarýn:

- je všestranně posilující, podporuje krevní oběh, prohřívá, zvyšuje krevní tlak, na plicní infekce, k vykašlávání a odhlenění, při bolestech hlavy, zubů, hlavy, revmatických bolestech, při arterioskleróze, snižuje cholesterol, stimuluje organismus, srdeční tonikum, nedokrvenost končetin, před sportovním výkonem, podporuje imunitu.