Šípkové bonbóny s echinaceou

Šípkové bonbóny s echinaceou
  • Blog
  • Šípkové bonbóny s echinaceou

Nastalo období, kdy všichni kolem kašlou a smrkají, proto se imunitu svých dětí snažím podpořit všemi možnými způsoby. A proč to neudělat hravě, což děti milují :-)))

Udělala jsem jim domácí želatinové bonbóny z mého šípkového sirupu, a aby účinek byl ještě větší, přidala jsem echinaceovou tinkturu. Takové bonbóny Vám zaberou pár minut a dětem moc chutnají, doslova mizí před očima :-))

Tinktura = jedná se o výtažek z bylin, které se macerují v 55 % alkoholu až několik měsíců. Tímto způsobem se získá nejvíce účinných látek, proto tento způsob užívání léčivých rostlin je prokazatelně nejúčinnější a nejefektivnější!!! Jelikož se jedná o alkohol, nejlépe je tinkturu kapat do horkého nápoje. Alkohol s vypaří a v nápoji zůstanou pouze účinné látky. Takto mohou tinktury užívat i děti.

 

Recept:

1/4 l tekutiny (koncentrovanější domácí sirup s vodou)

Agar Agar (mořská řasa) cca 2 kávové lžičky

můžeme podpořit tinkturou (volitelné)

formička na medvídky

Uděláme silnější domácí sirup – šípkový, bezinkový… ¼ l, zahřejeme na plotně a nasypeme půl pytlíčku želatiny Agar Agar (2 čajové lžičky), mícháme do bodu varu, odstavíme z plotny. Nyní můžeme přidat tinkturu na imunitu a poté nalijeme do formiček a necháme ztuhnout. Nemáme- li formičku, nalijeme na vymazaný pekáček a po ztuhnutí nakrájíme na kostičky.